





Frinsa Edun
Smak: Intens, fermenterte jordbær, kombucha, tropisk frukt, kakao, sitrus, FUNKY!
Land: Indonesia
Område: Weninggalih
Gård: Frinsa Estate
Produsent: Wildan og Atieq Mustofa
Høyde: 1400 moh.
Bønnetype: Ateng Super, Sigarar Utang, P88
Prosess: Anaerobisk fermentert med laktobasilicus (72timer) og bærtørket
Smak: Intens, fermenterte jordbær, kombucha, tropisk frukt, kakao, sitrus, FUNKY!
Land: Indonesia
Område: Weninggalih
Gård: Frinsa Estate
Produsent: Wildan og Atieq Mustofa
Høyde: 1400 moh.
Bønnetype: Ateng Super, Sigarar Utang, P88
Prosess: Anaerobisk fermentert med laktobasilicus (72timer) og bærtørket
Smak: Intens, fermenterte jordbær, kombucha, tropisk frukt, kakao, sitrus, FUNKY!
Land: Indonesia
Område: Weninggalih
Gård: Frinsa Estate
Produsent: Wildan og Atieq Mustofa
Høyde: 1400 moh.
Bønnetype: Ateng Super, Sigarar Utang, P88
Prosess: Anaerobisk fermentert med laktobasilicus (72timer) og bærtørket
Frinsa Edun er en kaffe med tydelig særpreg – både i navn og karakter. Den kommer fra Frinsa Estate i Vest-Java, et kvalitetsprosjekt drevet av Wildan Mustofa og Atieq Mustikaningtyas. Paret har siden 2010 utfordret konvensjonene i indonesisk kaffeproduksjon ved å fokusere på full kontroll og innovative prosesseringsmetoder.
Navnet Edun stammer fra Bahasa og kan oversettes til en positiv form for “gal” – et passende begrep for denne loten, som er en anaerobisk fermentert og bærtørket kaffe med mye personlighet og et tydelig funky uttrykk.
Kaffen er laget av modne bær som ble fermentert i 72 timer under anaerobe forhold med Lactobacillus, før de ble tørket på hevede tørkesenger. Resultatet er en intens og kompleks kaffe, med tropiske noter og fermentert sødme - for de som ønsker seg noe utenom det vanlige.
Frinsa Estate ligger på 1400 meters høyde og drives med presisjon og langsiktighet. Gården eksperimenterer med ulike bønnetyper og prosesseringsmetoder, og jobber samtidig med småbønder i området gjennom Frinsa Collective. Prosjektet har også bidratt til vannforvaltning og skogplanting – og skaper positive ringvirkninger utover kaffen.