Pala har som mål å tilby rene og smaksrike kaffer med tydelige smaksprofiler.

Bondens arbeid og kaffens opprinnelse skal gjenspeiles i smaken.

Hvorfor Pala?

Ordet pala kommer fra latin og betyr å stikke i jorda.

For oss refererer dette til den viktigste delen av kaffekjeden, selve dyrkingen av kaffeplanten, som utføres av bønder på kaffegårdene og som ofte starter nettopp med å stikke spaden i jorda. Vi har stor respekt for det nøysommelige arbeidet som ligger bak gode råvarer.


Pala er også opphavet til ordet palett (smakspalett og fargepalett). De forskjellige smakopplevelsene har vi plassert i vår egen fargepalett, hvor farger utgjør de forskjellige etikettene på kaffeposene våre.

Hver farge representerer en smaksopplevelse; «Pala-paletten».

Over 40 års erfaring

Pala kaffebrenneri ble startet av Idar Ellingsen i 2018, med et ønske om å gå bakover i verdikjeden og å påvirke produktet og bransjen, både tidligere og i større grad enn bare i det aller siste leddet. Etter å ha jobbet som barista, kursholder, kaffebrenner og kaffekonsulent i mange år, var det en naturlig utvikling å starte et eget brenneri.

Pala drives idag av Idar Ellingsen og Roy Davidsen, som til sammen har over 40 års erfaring fra kaffebransjen. Begge to har vært viktige personer for utviklingen av det lokale kaffemiljøet i Trondheim. Mange års bakgrunn fra drift av kaffebarer, flere pallplasseringer i kaffekonkurranser og langvarige samarbeid med anerkjente aktører, gjør at de bringer med seg en unik kompetanse.

  • Gründer og daglig leder

    • Har jobbet i servicebransjen i snart 30 år, med spesialkaffe siden 2004

    • Kokk, bartender, barista, kursholder, dommer, VM-coach

    • 3 ganger norgesmester i forskjellige kaffekonkurranser, mange pallplasseringer.

    • Sertifisert Q-grader.

    • Mange års erfaring som kursholder og konsulent i kaffefaget.

    • Har vært involvert og engasjert i det lokale og nasjonale kaffemiljøet siden 2004

  • Produksjon, salg, kundekontakt

    • Fikk sin første espressomaskin i 1996

    • Har jobbet i kaffebransjen siden 2001, med kjøp og salg av kaffe, opprinnelse, marked, servering, kurs og opplæring

    • Ca 20års erfaring med drift av kaffebarer

    • Coach for flere deltakere i kaffe-VM.

    • Mange års erfaring som dommer og arrangør i kaffekonkurranser, lokalt og nasjonalt

    • Har reist rundt i forskjellige produsentland og besøkt bønder og deres gårder

    • Har vært involvert og engasjert i det lokale og nasjonale kaffemiljøet siden 2001

Rene kaffer med naturlige kvaliteter

Vi setter kvalitet, etisk handel og sporbarhet høyt i vår virksomhet, og samarbeider med importører som deler våre verdier for å sikre rettferdige forhold og bærekraftig produksjon. Vår grundige utvelgelse av kaffebønner og nøyaktige brenneprosess er et resultat av vår erfaring og ekspertise innen kaffebransjen.

Pala har som mål å tilby rene og smaksrike kaffer, med tydelige smaksprofiler, som gjenspeiler kaffens opprinnelse og bondens arbeid. Vi ønsker ikke at brenneprosessen skal være for framtredende i sluttresultatet og brenner derfor kaffen på en slik måte at de naturlige kvalitetene i råvaren framheves. Alle kaffene våre får derfor sin egen unike brenneprofil. Sortimentet vårt varierer gjennom hele året, etter hva som er tilgjengelig og i sesong. Vi kjøper kaffe fra hele verden, men med hovedfokus på Afrika og Sør-/og Mellomamerika.

Vi er et kaffebrenneri, drevet av lidenskapen for håndverket og ønsket om å skape meningsfulle opplevelser for våre kunder.