Hopp til innhold
Pala Kaffebrenneri
Butikk
Om
Abonnement
Kurs
Nyhetsbrev
Kontakt
Pålogging Konto
Norsk
0
0
Pala Kaffebrenneri
Butikk
Om
Abonnement
Kurs
Nyhetsbrev
Kontakt
Pålogging Konto
Norsk
0
0
Butikk
Om
Abonnement
Kurs
Nyhetsbrev
Kontakt
Pålogging Konto
Norsk
Tilbake
Butikk Ismeria Leon
Ismeria Leon Peru.jpg Bilde 1 av
Ismeria Leon Peru.jpg
Ismeria Leon Peru.jpg

Ismeria Leon

fra 225,00 kr

Smak: Kirsebær, plomme, sitrus, sort te, ren og saftig.

Land: Peru
Område: San Ignacio
Gård: La Lucuma
Produsent: Ismeria Leon
Høyde: 2200 moh.
Bønnetype: Bourbon
Prosess: Vasket

Mengde:
Antall:
Legg til

Smak: Kirsebær, plomme, sitrus, sort te, ren og saftig.

Land: Peru
Område: San Ignacio
Gård: La Lucuma
Produsent: Ismeria Leon
Høyde: 2200 moh.
Bønnetype: Bourbon
Prosess: Vasket

Smak: Kirsebær, plomme, sitrus, sort te, ren og saftig.

Land: Peru
Område: San Ignacio
Gård: La Lucuma
Produsent: Ismeria Leon
Høyde: 2200 moh.
Bønnetype: Bourbon
Prosess: Vasket

La Palma-gården i Cajamarca, Peru, drives av Leodan og Eber Villegas, som viderefører familiens kaffetradisjon. Kaffen dyrkes i 1800–2000 meters høyde og består av Bourbon og Caturra.

Etter innhøsting gjennomgår kaffebærene en nøye sortering, inkludert floating, fermentering i 12 timer og depulping uten vann. Deretter vaskes bønnene med rent vann og tørkes på hevede senger i 12 dager til optimal fuktighet (9–11%).

For nesten 60 år siden forlot Don Francisco Huamán Mondragón Ayabaca i Piura og slo seg ned i distriktet San José de Lourdes for å dyrke kaffe. I 1976 møtte han Doña Artemira Villegas Peña, og sammen bygde de et liv i Salinas-området, der de dyrket kaffe i lavlandet og drev med storfehold i høyere strøk. De var blant de første som bosatte seg i regionen, og fikk fire barn.

Etter at Don Francisco gikk bort i 1997, fortsatte Doña Artemira å drive gården og ta seg av familien. Da gården ble rammet av Coffee leaf rust (en plantesykdom som rammer kaffeplanter) i de lavere områdene, flyttet hun produksjonen til høyere høyder for å sikre inntekten.

I 2015 tok sønnen Leodan, sammen med broren Eber, over driften av gården La Palma, som ligger på 1800–2000 moh i provinsen San Ignacio, Cajamarca. Her foregår innhøstingen vanligvis fra juni til september.

De startet med å dyrke Pache og Bourbon, men har siden utvidet med blant annet Geisha, Pink Bourbon og Caturra – alltid med fokus på bevaring av skogen og beskyttelse av det lokale økosystemet.

Denne kaffen var vårt konkurransebidrag i Nordic Best Roaster, som ble arrangert i Göteborg 2.–3. mars 2025. Vi endte til slutt på en 6. plass blant 28 anerkjente brennerier fra hele Norden.

Utvalgte produkter

Las Lajas
Las Lajas
fra 225,00 kr
CASCARA - Las Lajas
CASCARA - Las Lajas
150,00 kr
Gakuyuini AA Gakuyuini 1.jpg Gakuyuini 3.jpg Gakuyuini 2.jpg gakuyuini 4.jpg
Gakuyuini AA
fra 225,00 kr
Mundayo ESPRESSO Mundayo1.JPG
Mundayo ESPRESSO
fra 212,00 kr
Luzia Collective ESPRESSO
Luzia Collective ESPRESSO
fra 163,00 kr

Design: Monografisk

Brenneriet:

Kvenildmyra 6
7093 Tiller
Trondheim, Norway

Kontakt:

post@pala.no
+47 907 42 362