Pala-paletten
Hvilke smaker representerer fargen på etiketten?
BLÅ
En «klassisk» smaksprofil. Fyldige, kraftige, mørk sjokolade, kakao og nøtter. Lav på syre og frukt. F.eks Brasil
TURKIS
Melkesjokolade, karamell, stenfrukt, blomster, lett fruktig og mild syrlighet, balansert og elegant. F.eks Guatemala, Honduras, El Salvador
GRØNN
Moden frukt, søt, fyldig, saftig og kompleks. Brunsukker, epler, plomme, bjørnebær, moreller, stenfrukt og sitrus. Smaksrik, strukturert og fruktdrevet. F.eks Colombia, Costa Rica
GUL
Lette, elegante, florale og saftige. Søte og komplekse. Jasmin, sitron, lime, bergamott, fersken, lette krydder, te-aktig, blomster, blomster, blomster. Leskende syrlighet. F.eks Etiopia
RØD
Fruktig og frisk, god intensitet og syrestruktur. Røde frukter og bær. Solbær, bjørnebær, rips, sitrus, bringebær, nype, floral, saftig, ren, søt og kompleks. Syrefrisk og fruktdrevet. F.eks Kenya, Rwanda, Burundi
ORANSJE
Tropisk frukt, søte, intense og fyldige. Ananas, mango, blåbær, banan, floral, sitrus, brunsukker, vanilje, sjokolade. Som oftest bærtørkede kaffer. F.eks Etiopia, Colombia, Brasil
LILLA
Fermentert tropisk frukt, vingummi, jordbær, blåbær, ananas, pasjonsfrukt, mango, kombucha, yoghurt, intens syrlighet, floral, saftig og leskende. Eksperimentelle prosesseringer. F.eks Etiopia, Colombia, Costa Rica