Pala-paletten

Hvilke smaker representerer fargen på etiketten?

BLÅ

En «klassisk» smaksprofil. Fyldige, kraftige, mørk sjokolade, kakao og nøtter. Lav på syre og frukt. F.eks Brasil

TURKIS

Melkesjokolade, karamell, stenfrukt, blomster, lett fruktig og mild syrlighet, balansert og elegant. F.eks Guatemala, Honduras, El Salvador

GRØNN

Moden frukt, søt, fyldig, saftig og kompleks. Brunsukker, epler, plomme, bjørnebær, moreller, stenfrukt og sitrus. Smaksrik, strukturert og fruktdrevet. F.eks Colombia, Costa Rica

GUL

Lette, elegante, florale og saftige. Søte og komplekse. Jasmin, sitron, lime, bergamott, fersken, lette krydder, te-aktig, blomster, blomster, blomster. Leskende syrlighet. F.eks Etiopia

RØD

Fruktig og frisk, god intensitet og syrestruktur. Røde frukter og bær. Solbær, bjørnebær, rips, sitrus, bringebær, nype, floral, saftig, ren, søt og kompleks. Syrefrisk og fruktdrevet. F.eks Kenya, Rwanda, Burundi

ORANSJE

Tropisk frukt, søte, intense og fyldige. Ananas, mango, blåbær, banan, floral, sitrus, brunsukker, vanilje, sjokolade. Som oftest bærtørkede kaffer. F.eks Etiopia, Colombia, Brasil

LILLA

Fermentert tropisk frukt, vingummi, jordbær, blåbær, ananas, pasjonsfrukt, mango, kombucha, yoghurt, intens syrlighet, floral, saftig og leskende. Eksperimentelle prosesseringer. F.eks Etiopia, Colombia, Costa Rica