Nano Challa

fra kr 219,00

Smak: Sort te, klementin, sitron, floral, saftig og kompleks.

Land: Etiopia
Område: Agaro
Kooperativ: Nano Challa
Vaskestasjon: Nano Challa
Høyde: 2000-2100 moh.
Bønnetype: Etiopisk Heirloom
Prosess: Vasket

Mengde:
Antall:
Legg til i handlevogn

Smak: Sort te, klementin, sitron, floral, saftig og kompleks.

Land: Etiopia
Område: Agaro
Kooperativ: Nano Challa
Vaskestasjon: Nano Challa
Høyde: 2000-2100 moh.
Bønnetype: Etiopisk Heirloom
Prosess: Vasket

Smak: Sort te, klementin, sitron, floral, saftig og kompleks.

Land: Etiopia
Område: Agaro
Kooperativ: Nano Challa
Vaskestasjon: Nano Challa
Høyde: 2000-2100 moh.
Bønnetype: Etiopisk Heirloom
Prosess: Vasket

Denne kaffen kommer fra Nano Challa-kooperativet, som eies av Kata Muduga Farmers’ Cooperative Union

Gården tilknyttet kooperativet dekker 949,85 hektar og ligger på en høyde på 2048 meter over havet. Jorden, klassifisert som siltleire, har et høyt humusinnhold og en svak surhetsgrad. Jordens rødaktige til mørke farge indikerer at den er lett å bearbeide.

I gjennomsnitt har gården mellom 1500 og 2800 trær som vokser sammen med naturlig skogsvegetasjon som gir skygge.

Etter innhøsting gjennomgår kaffebærene en første sortering, hvor vann brukes for å fjerne bær som flyter. Flotasjonstankene som brukes, er vanligvis laget av sement, og i noen tilfeller av metall. Manuell sortering utføres også rett etter dette.

Pulping utføres med PENAGOS-maskiner som har vannresirkuleringsfunksjoner for å minimere bruken. Fruktrestene fjernes mekanisk, før bønnene bløtlegges i 8-12 timer. Deretter blir kaffen tørket i 8-14 timer før den overføres til hevede afrikanske tørkesenger laget av lokale materialer som bambus. Tørkeprosessen varer vanligvis i 7 til 11 dager.

Når kaffen er tørket, blir den lagret på sementgulv i minst 12 timer for kondisjonering av pergamentet før pakking. Hver lot blir kodet og nummerert basert på tid og område.

Pala har kjøpt kaffe fra Nano Challa i flere år. Kvaliteten på kaffen har vært konsekvent høy gjennom årene, og vi ser alltid frem til å brenne, smake og presentere de nye innhøstingene.

Forvent en saftig og elegant kaffe med mye florale og sitrusaktige toner!