Komothai Barikongo AA

fra 219,00 kr

Smak: Bjørnebær, hibiskus, sitrus, floral, saftig og søt

Land: Kenya
Område: Kiambu
Kooperativ: Komothai Farmers Cooperative
Vaskestasjon: Barikongo
Høyde: 1700 - 1800 moh.
Bønnetype: SL-34, Ruiru 11, SL-28
Prosess: Vasket

Mengde:
Antall:
Legg til i handlevogn

Smak: Bjørnebær, hibiskus, sitrus, floral, saftig og søt

Land: Kenya
Område: Kiambu
Kooperativ: Komothai Farmers Cooperative
Vaskestasjon: Barikongo
Høyde: 1700 - 1800 moh.
Bønnetype: SL-34, Ruiru 11, SL-28
Prosess: Vasket

Smak: Bjørnebær, hibiskus, sitrus, floral, saftig og søt

Land: Kenya
Område: Kiambu
Kooperativ: Komothai Farmers Cooperative
Vaskestasjon: Barikongo
Høyde: 1700 - 1800 moh.
Bønnetype: SL-34, Ruiru 11, SL-28
Prosess: Vasket

Barikongo – En del av Komothai Farmers Cooperative Society

Barikongo er én av de 13 stasjonene under Komothai Farmers Cooperative Society, som er spredt over Kiambu County i Kenya. Stasjonen ligger på 1700–1800 meter over havet og mottar kaffebær fra omtrent 220 bønder.

Hos Komothai har medlemmene frihet til å velge hvilken stasjon de vil levere kaffen til. Kooperativet fokuserer på å styrke den yngre generasjonen, med de fleste fabrikkledere i alderen 25–35 år.

Bøndene dyrker kaffetypene SL 28, SL 34 og Ruiru 11 på leirholdig jordsmonn. Blomstringen skjer fra februar til mars, og innhøstingen finner sted fra oktober til desember. Regionen har en gjennomsnittlig årlig nedbør på 1400 mm og en gjennomsnittstemperatur på 20,5°C.

Kaffebærene blir nøye sortert før de blir pulpet. Deretter fermenteres parchment over natten, før den vaskes og graderes. Til slutt tørkes den på opphøyde tørkebord i 8–14 dager. I motsetning til mange andre kooperativer, bløtlegger ikke Komothai parchment etter vask.

Barikongo representerer en kombinasjon av tradisjonelle dyrkingsmetoder og moderne ledelse, noe som sikrer høy kvalitet på den ferdige råvaren.