Kianderi AA
Smak: Rips, solbær, sitrus, kremet, søt og saftig
Land: Kenya
Område: Kirinyaga
Kooperativ: Inoi Farmers Cooperative
Vaskestasjon: Kianderi
Høyde: 1650-1800 moh.
Bønnetype: SL-34, Batian, Ruiru 11, SL-28
Prosess: Vasket
Smak: Rips, solbær, sitrus, kremet, søt og saftig
Land: Kenya
Område: Kirinyaga
Kooperativ: Inoi Farmers Cooperative
Vaskestasjon: Kianderi
Høyde: 1650-1800 moh.
Bønnetype: SL-34, Batian, Ruiru 11, SL-28
Prosess: Vasket
Smak: Rips, solbær, sitrus, kremet, søt og saftig
Land: Kenya
Område: Kirinyaga
Kooperativ: Inoi Farmers Cooperative
Vaskestasjon: Kianderi
Høyde: 1650-1800 moh.
Bønnetype: SL-34, Batian, Ruiru 11, SL-28
Prosess: Vasket
Kianderi vaskestasjon ligger ved foten av Mount Kenya, like utenfor byen Kerugoya i Kirinyaga fylke. Den er en del av Inoi Farmers Cooperative Society. På en høyde mellom 1650 og 1800 meter over havet mottar vaskestasjonen kaffebær fra sine 900 aktive medlemmer.
Kirinyaga fylke ligger nordøst for Nairobi og grenser til fylkene Nyeri og Embu. Regionen byr på gunstige forhold for kaffedyrking, med mineralrik rød vulkansk leirjord og de høye høydene som er karakteristiske for området. Den vestlige delen av Kirinyaga er kjent for å ha noen av de mest fruktbare jordene i landet.
Bøndene dyrker artene SL 28, SL 34, Batian og Ruiru 11, på leirjord. Kaffeplantene blomstrer fra februar til april og blir høstet fra oktober til januar. Regionen får 1400 mm årlig nedbør, med en gjennomsnittstemperatur på 20,5 °C.
Når kaffebærene er levert til vaskestasjonen, blir de håndsortert. Umodne bær, insektskadede bær og andre defekte bær blir fjernet. Bærene blir deretter avskallet, og pergamentet fermenteres over natten. Når fermenteringen er fullført, blir kaffen vasket og sortert. Deretter tørkes den i 10 til 20 dager.
Etter prosesseringen tar bøndene i dette kooperativet med seg fruktkjøttet hjem og blander den med kumøkk for å bruke som gjødsel på gårdene sine.