Danche Chelbesa

fra kr 212,00

Smak: Sort te, fersken, tropisk frukt, floral, elegant og strukturert.

Land: Etiopia
Område: Gedeo
Gård: ca400 småbønder
Vaskestasjon: Danche
Høyde: 2000-2300 moh.
Bønnetype: Etiopisk Heirloom
Prosess: Vasket

Mengde:
Antall:
Legg til i handlevogn

Smak: Sort te, fersken, tropisk frukt, floral, elegant og strukturert.

Land: Etiopia
Område: Gedeo
Gård: ca400 småbønder
Vaskestasjon: Danche
Høyde: 2000-2300 moh.
Bønnetype: Etiopisk Heirloom
Prosess: Vasket

Smak: Sort te, fersken, tropisk frukt, floral, elegant og strukturert.

Land: Etiopia
Område: Gedeo
Gård: ca400 småbønder
Vaskestasjon: Danche
Høyde: 2000-2300 moh.
Bønnetype: Etiopisk Heirloom
Prosess: Vasket

Kaffe fra Danche vaskestasjon er kjent for sin kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Lokalisert i Chelbesa, Gedeo, drives Danche av SNAP COFFEE, og er kjent for sin kvalitet som reflekterer høyden, jorden og det nøye håndverket bak produksjonen.

Danche vaskestasjon ligger i et prestisjetungt kaffeområde i Etiopia, på høyder mellom 2000 og 2300 meter over havet. Høydene påvirker de særegne smaksprofilene som kjennetegner kaffen fra Danche. Rundt 400 bønder dyrker kaffe på små gårder som spenner fra 1 til 2 hektar, og som takket være gode dyrkingsmetoder gir rikelige avlinger. Høsting skjer manuelt, og den sene modningen av kaffebærene bidrar til kaffen fra Danche sin komplekse smak.

Etter innhøsting sorteres kaffebærene manuelt før de går inn i en maskin som fjerner skallet og fruktkjøttet. Bønnene sorteres etter tetthet, og de høyeste kvalitetsbønnene fermenteres under vann i betongtanker i gjennomsnittlig 72 timer. Kaffen tørkes deretter på hevede senger i opptil 20 dager, avhengig av klimaet.

SNAP COFFEE, grunnlagt i 2008, fokuserer på konsistent produksjon av spesialkaffe, kunnskapsdeling med bønder, og resirkuleringssystemer for miljøvern. SNAP støtter også små lokalsamfunn ved å bidra med teknologisk utstyr til skoler, bygge nye veier, og planlegge klinikker for bedre helsetjenester.