








Frinsa Estate Andungsari
Smak: Kirsebær, jordbær, tropisk frukt, syrlig, intens og FUNKY!
Land: Indonesia
Område: Weninggalih
Gård: Frinsa Estate
Produsent: Wildan og Atieq Mustofa
Høyde: 1400 moh.
Bønnetype: Andungsari
Prosess: Anaerobisk fermentert i tre dager og bærtørket.
Smak: Kirsebær, jordbær, tropisk frukt, syrlig, intens og FUNKY!
Land: Indonesia
Område: Weninggalih
Gård: Frinsa Estate
Produsent: Wildan og Atieq Mustofa
Høyde: 1400 moh.
Bønnetype: Andungsari
Prosess: Anaerobisk fermentert i tre dager og bærtørket.
Smak: Kirsebær, jordbær, tropisk frukt, syrlig, intens og FUNKY!
Land: Indonesia
Område: Weninggalih
Gård: Frinsa Estate
Produsent: Wildan og Atieq Mustofa
Høyde: 1400 moh.
Bønnetype: Andungsari
Prosess: Anaerobisk fermentert i tre dager og bærtørket.
Frinsa Estate er en kaffe med tydelig særpreg – både i navn og karakter. Den kommer fra Frinsa Estate i Vest-Java, et kvalitetsprosjekt drevet av Wildan Mustofa og Atieq Mustikaningtyas. Paret har siden 2010 utfordret konvensjonene i indonesisk kaffeproduksjon ved å fokusere på full kontroll og innovative prosesseringsmetoder.
Kaffen er anaerobisk fermentert og bærtørket med mye personlighet og et tydelig funky uttrykk.
Kaffen er laget av modne kaffebær som ble fermentert i 3 dager under anaerobe forhold, før de ble tørket på hevede tørkesenger. Resultatet er en intens og kompleks kaffe, med tropiske noter og fermentert sødme - for de som ønsker seg noe utenom det vanlige.
Frinsa Estate ligger på 1400 meters høyde og drives med presisjon og langsiktighet. Gården eksperimenterer med ulike bønnetyper og prosesseringsmetoder, og jobber samtidig med småbønder i området gjennom Frinsa Collective. Prosjektet har også bidratt til vannforvaltning og skogplanting – og skaper positive ringvirkninger utover kaffen.