Edinson Capiz Vargas er en andre generasjons kaffebonde fra Huila i Colombia. Han vokste opp blant kaffetrær og lærte tidlig verdien av tålmodighet og presisjon i dyrkingen. Som 30-åring kjøpte han sin egen gård, Finca La Unión, med støtte fra foreldrene. Her, 1800 meter over havet i Villa Viciosa, dyrker han Castillo-varianten på 1,2 hektar av gårdens to hektar.
Klimautfordringer som ekstrem varme og insektangrep har gjort produksjonen krevende, men Edinson har valgt å møte det med kunnskap fremfor kompromisser. I samarbeid med en agronom har han utviklet nye dyrkingsmetoder for å heve kvaliteten og sikre fremtiden for familien sin.
Høsten foregår for hånd mellom oktober og november, og igjen i mars–april. Kaffebærene fermenteres i 24 timer uten vann og tørkes i paraboliske tørkere i rundt tolv dager – en langsom prosess som fremhever den rene, sødmefulle karakteren i kaffen fra Finca La Unión.