Baristakurs
Vårt baristakurs gir en grunnleggende innføring i bruk av espressomaskin og espressokvern og steaming av melk. Kurset tar for seg:
Espressoferdigheter: Innstilling og justering av espressomaskin og kvern. Lær om ekstraksjon og hvordan sette en bryggeoppskrift. Forskjellige teknikker og prosedyrer for vellykket espressobrygging.
Melkesteaming: Lær teorien og teknikkene for å steame fløyelsmyk melk uten bobler, noe som er helt nødvendig for å kunne utføre latte art, -kunsten å lage mønster med melke i kafedrikken.
Vedlikehold: Rengjøring og vedlikehold av kaffemaskinen for å sikre optimal ytelse og resultat.
Kurset består av både teoretisk og praktisk læring. Etter kurset vil du ha kunnskap og praktisk erfaring til å lage kaffedrikker på en espressomaskin, hjemme eller i jobb.
Kursene våre ledes av Idar Ellingsen og/eller Roy Davidsen. Idar og Roy bringer med seg solid erfaring fra kaffebransjen, etter å blant annet ha jobbet i og drevet kaffebarer, samt konkurrert i kaffefaget på nasjonalt toppnivå i mange år.